Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Han Yunus’ta Kızılay Ekiplerinden İki Kişiyi Yaraladı

Siyonist işgal güçleri Gazze Şeridi’nde sağlık ve sivil savunma ekiplerine yönelik vahşi saldırılarını sürdürüyorlar. Bugün (25 Mart Pazartesi) yapılan açıklamada Gazze’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus bölgesinde zorla tahliye edilmesini istedikleri bir hastanede Kızılay ekiplerinden iki kişiyi yaraladıkları haber verildi. 

Filistin Kızılay Teşkilatı bugün yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Han Yunus’taki Emel Hastanesi’nde görev yapan sağlık elemanlarına ve diğer bütün görevlilere hastaneyi tahliye etmeleri talimatı verdiğini, ekiplerin hastaneyi tahliye etmeleri esnasında da silahlı saldırı düzenledikleri ve bu yüzden iki elemanın yaralandığı haber verildi.

Kızılay tarafından yapılan açıklamada ekiplerin askeri barikatı aşarak çıkmak zorunda bırakıldıklarına, bu sırada işgal güçlerinin bölgedeki altyapıyı tamamen yıkmak ve çalışamaz hale getirmek için yaptıkları tahribat faaliyetleri karşısında şoke olduklarına dikkat çekildi. Elemanların yoldaki çöp yığınlarını ve engelleri kaldırmaya çalışırken işgalcilerin silahlı saldırısına maruz kaldıkları, iki elemanın çöp yığınlarını tahliye etmeye çalışırken doğrudan silahlı saldırı sonucu yaralandığı belirtildi. 

Yaralılardan birinin işgalcilerle irtibat kurularak ve anlaşma sağlanarak olay yerinden çıkarıldığı ancak ikinci kişinin durumunun hâlâ meçhul olduğu ifade edildi. İşgalciler bir yandan saldırıda bulunarak sağlık elemanlarını ve sivil savunma ekiplerini yaralarken diğer yandan onlara ulaşılmasını ve müdahalede bulunulmasını engelliyorlar. 

Açıklamada işgal güçlerinin hastane ekiplerini daha sonra yeniden hastaneye dönmeye zorladıklarına, bunun üzerine ekiplerin hastaneye dönmek istediklerine ancak bu kez hastanenin ana giriş kapısının işgal güçleri tarafından kapatılması sebebiyle caddenin ortasında kaldıklarına dikkat çekildi.

Kızılay, Emel Hastanesi’nin görevlilerinin ve yaralıların tahliye edilmesi için irtibat çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu