Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Gazze’de 700 Bin Kişi Mide Hastalıklarına Yakalandı

Siyonist işgal güçleri Gazze’ye yönelik olarak çok yönlü bir savaş yürütüyor. Yıkım ve katliamlar bu savaşın sadece bir boyutunu oluşturuyor. Aç bırakma savaşı da önemli bir boyutunu oluşturuyor. Ancak hepsi bu kadar değil. Daha birçok boyutu var ki bunlardan biri de insanların sağlıklı olmaları için gerekli çevre ortamlarının ve hijyen şartlarının oluşmasını engellemek suretiyle hastalıkların yayılmasına sebep olmak. 

İşgal güçlerinin bölge üzerindeki ablukası ve devam eden saldırıları hem bölgenin zorunlu ihtiyaç maddelerinden yoksun kalmasına yol açıyor hem de toplum sağlığı için zorunlu hizmetlerin sürdürülmesini engelliyor. Bu arada çöplerin toplanmasının engellenmesi havanın ve suların kirlenmesine sebep oluyor. Bu da hastalıkların artmasına, bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasına ve yayılmasına neden oluyor. 

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi bölgede 700 bin insanın mide rahatsızlıklarına maruz kaldığını, bunlardan sekiz bin kişinin bulaşıcı hepatit C virüsünden kaynaklanan hastalıklara maruz kaldığını dile getirdi. Açıklamada insanların sığınma merkezlerinde çok kalabalık bir şekilde bulunmaları, hijyen şartlarının oluşmaması, suların kirlenmesi ve sağlıklı gıda maddeleri bulunmasında zorluk çekilmesi sebebiyle mide hastalıklarının bu kadar çok arttığına dikkat çekildi. 

Gazze Belediyesi de bugün (29 Mart Cuma) yaptığı açıklamada çöp yığınlarının içinde zararlı kurtların ve haşaratın artması sebebiyle tehlikeli hastalıkların artabileceği uyarısında bulunmuştu.

Belediyenin açıklamasında Gazze’de yakıtın tükenmesi sebebiyle araçların çalışmaması ve işgal güçlerinin saldırılarının devam etmesi sebebiyle çöplerin toplanamadığını ve o yüzden büyük çöp yığınları oluştuğunu dile getirdi.

ABD ve Avrupa’nın sınırsız destek verdiği siyonist işgal güçleri Gazze’de insanlık dışı soykırım savaşlarını 175 günden beri sürdürüyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu