Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Arkalarında Yüzlerce Ceset Bırakarak Şifa Hastanesi’nden Çekildi

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Nisan Pazartesi) sabah, iki hafta süren kuşatma ve baskınların ardından gerek hastanenin kompleksine giren binaların içinde ve gerekse çevresinde yüzlerce ceset bırakarak tamamen çekildiler. 

Hastaneden çekilen işgal güçlerinin, kendilerinin Şeyh İclin Mahallesi ile Tellu’l-Heva Mahallesi’nin arasında bulunan ve tanklarıyla buldozerlerinin bekletildiği askeri üslerine çekildikleri belirtildi. 

El-Cezire muhabirinin bölge ahalisinden olan görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberlere göre çekilme ani bir şekilde oldu ve işgalciler çekilirken aynı zamanda çevredeki binalara otomatik silahlarla ve tanklardan saldırılar düzenlediler. 

El-Cezire’nin yayınladığı video görüntüleri hastanenin bünyesinde ve civardaki caddelere ve sokaklara atılmış vaziyette ve kömürleşmiş halde cesetlerin bırakıldığını gösteriyor. 

İşgal askerlerinin Şifa Tıp Kompleksi’nin bazı binalarını tamamen yıktıkları ve bu yüzden tıp kompleksinin tamamen hizmet dışı kaldığı dile getirildi. Saldırılar yüzünden gerek tıp kompleksi bünyesinde ve gerekse civardaki binalarda meydana gelen hasarın çok yüksek olduğu ifade edildi. 

İşgal güçlerinin çekilmesinden sonra Filistinlilerden yüzlerce kişi işgal güçlerinin yaptığı baskınların ve saldırıların neticelerini yerinde görmek, onların geride bıraktığı hastaları ve yaralıları başka yerlere nakletmek ve öldürülenlerin cesetlerini toplamak için tıp kompleksinin binalarına akın etti. 

İşgal güçleri Şifa Hastanesi’ni kuşatma altında tuttukları iki haftadan beri herhangi bir yardım ekibinin, ilk yardım elemanının, insani yardım kuruluşu ya da sivil toplum kuruluşu yetkilisinin insani görevlerini yerine getirmek için içeri girmesine kesinlikle fırsat vermiyorlardı.

İşgalcilerin çekilmelerinden birkaç saat önce Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus işgal ordusundan Şifa Tıp Kompleksi’ne insani yardım ve hastalarla yaralıların tahliyesi için acilen bir kanal açılması çağrısında bulunmuştu. 

Ghebreyesus hastaneye yönelik kuşatmanın başlatılmasından sonra 21 hastanın sağlık hizmetlerinin tamamen durması sebebiyle hayatını kaybettiğini dile getirmişti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu