Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Hamas’tan World Central Kitchen Ekibinin Öldürülmesine Kınama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal güçlerinin World Central Kitchen (Dünya Merkezi Mutfağı) isimli kuruluşta görevli insani yardım ekibinin aracının işgalci siyonistlere ait savaş uçaklarından hedef alınması ve ekipte bulunan, biri Filistinli 6’sı yabancı 7 kişilik ekibin öldürülmesini kınadı. 

Hamas konuyla ilgili basın açıklamasında; “Siyonist işgal ordusunun World Central Kitchen şirketi ekibinin bulunduğu aracı Deyru’l-Belah’ın güneyinde hedef almasını en sert ibarelerle ve şiddetle kınıyoruz.” ifadesine yer verildi. 

Hamas açıklamasında bu saldırının ve işlenen cinayetlerin siyonist işgal güçlerinin, çatışmalarla herhangi bir ilgileri olmayan sivil insanları, uluslararası yardım ekiplerini ve insani kuruluşların elemanlarını planlı bir şekilde öldürme politikasında ısrarlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti. İnsani yardım elemanlarının öldürülmesinin asıl amacının ise onların insani görevlerini yerine getirmelerine engel olmak, bu amaç için faaliyet yapmaya niyetlenenlerin gözlerini korkutmak, böylece insani yardım faaliyetlerinin tamamen durmasına yol açmak olduğu vurgulandı. 

Hamas uluslararası toplumdan ve BM Güvenlik Konseyi’nden siyonist işgal rejiminin bu katliamını kınamasını, onun vahşi cinayetlerinin Gazze Şeridi’ndeki Filistinli halka yönelik düşmanca saldırılarının önüne geçmek için harekete geçmesini istedi. 

Siyonist işgalcilere ait savaş uçaklarından dün gece Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyru’l-Belah bölgesinde bir insani yardım aracına düzenlenen saldırıda World Central Kitchen isimli kuruluşun bir aracına düzenlenen saldırıda, araçta bulunan 7 kişilik yardım ekibinin tüm mensupları korkunç bir şekilde öldürülmüştü. Ekipte bulunan elemanlardan birinin Filistinli 6’sının ise yabancı olduğu tespit edildi. 

Ekibin saldırıya maruz kalmadan kısa bir süre önce Kıbrıs’tan El-Beyder mıntıkasına gelen bir yardım gemisinin yüklerinin boşaltılmasına yardımcı oldukları ve oradan Refah’taki merkezlerine dönmekte oldukları bilgisi verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu