Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İzzet Er-Reşak: Halkımız Filistinli Olmayan Tarafların Bulunmasını Reddedecektir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bazı medya organlarının yaydığı ve Hamas’ın ateşkesin ve insani yardımların dağıtılmasının gözetlenmesi için uluslararası unsurlar bulundurulmasını kabul ettiğine dair iddiaları Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak’ın diliyle yalanladı. 

İzzet Er-Reşak dün (1 Nisan Pazartesi) yayınladığı basın açıklamasında El-Arabiyye El-Hades kanalının belirsiz birtakım kaynaklara dayandırdığı, Hamas’ın ateşkesin ve insani yardımların dağıtılmasının gözetimi için uluslararası unsurlar sokulmasını kabul ettiğine dair haberinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Reşak açıklamasında, “Biz insani yardımların ulaştırılması için birtakım uluslararası kurumların ve özellikle de UNRWA’nın alanda yer almasını istiyoruz.” ifadesini kullandı. 

Daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Herhangi bir anlaşmaya varılması durumunda ateşkes sağlanması konusuna gelince, anlaşmanın uygulanması özellikle işgal rejiminin anlaşmaya bağlı kalması konusunda garantör ülkeler olmasını istiyoruz. Yoksa gözlemci uluslararası unsurlar istemiyoruz. Topraklarımızda Filistinli olmayan tarafların yer almasını halkımızın reddedeceğini kesin bir dille söylüyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu