Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Ordusu Hava Kuvvetlerini Takviye için Yedek Askerlerini Göreve Çağırıyor

Siyonistlere ait haber kaynakları dün (3 Nisan Çarşamba) yayınladıkları haberlerde, işgal ordusunun hava kuvvetlerini takviye amacıyla yedek askerlerini göreve çağırma kararı verdiğine ve buna İran’ın İsrail’e yönelik tehditleri sebebiyle ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi. 

Siyonistlerin haber kaynaklarında, özellikle Şam’da İran’ın bazı üst düzey askeri yetkililerinin öldürüldüğü saldırının ardından İran’ın da intikam saldırıları tehdidinde bulunması sebebiyle Gazze’deki savaşın tehlikeli bir şekilde bölgesel nitelik kazanmaya başladığı belirtildi. 

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü dün yaptığı açıklamada; “Yakında İsrail’e karşı sarsıcı saldırılarda artış gözlenecektir. Direniş cephesi görevini yerine getirecektir.” ifadesini kullanarak siyonist işgal rejimine tehditte bulunmuştu. 

İşgal rejimi Suriye’ye yönelik saldırılarda genellikle resmi ağızla bir sorumluluk yüklenmemekle birlikte işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, Salı günü düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında yaptığı açıklamada; “Biz farklı cephelerde savaşıyoruz. Saldırıyor ve savunuyoruz. En son olayda da olduğu gibi bu gündelik olarak gerçekleşiyor.” ifadesini kullanmak suretiyle İran’ın Şam’daki konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla irtibatlarını ima etmeye çalışmıştı. 

İran Devrim Muhafızları sözcüsü pazartesi günü yaptığı açıklamada, “İsrail’in Şam’daki İran Konsolosluğu’na düzenlediği saldırıda Devrim Muhafızları komutanlarından iki kişinin ve onların dışında beş askeri danışmanın şehit edildiği” bilgisini vermişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu