Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İşgal Güçleri Batı Şeria’nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Dün sabah (13 Nisan Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken birçok yerde Filistinliler ve işgal askerleri arasında çatışmalar yaşandı.
 

İşgal güçleri El-Halil’in batısındaki İzna beldesinde Gazze Şeridi’nden işçilerin kaldığı bir salona baskın düzenledi ve yaklaşık 20 işçiyi gözaltına aldı.
 
İşgal ordusunun 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne savaş açmasından bu yana binlerce işçi ve hastanın Batı Şeria’da mahsur kaldığı, işçilerden ve hastalardan birçoğunun kötü muameleye uğradığı kaydedildi.
 
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kalkiliya’ya baskın düzenleyerek bir grup genci sokak ortasında sorguya çekti.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin’e bağlı Rummane, Zebuba, Aneyn ve Et-Taybe köylerine baskın düzenlediğini, Et-Taybe köyünde Ahmed Ratib Mehacine ve kardeşi Fadi’nin evlerinde arama yaptığını bildirdi.
 
İşgal güçlerinin dün gece Ramallah’ın kuzeybatısındaki Kefer Ayn köyüne düzenlediği baskın sırasında bir genç gerçek mermiyle ve iki genç de göz yaşartıcı bombayla yaralandı.
 
Bu arada, görgü tanıkları onlarca Yahudi yerleşimcinin Ramallah’ın kuzeybatısındaki Beytillo köyü yakınlarında toplandığını söyledi.
 
Yahudi yerleşimcilerin dün gece Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Ebu Felah köyüne düzenlediği baskın sırasında 5 kişi yaralandı.
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu