Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

İsmail Heniyye’nin Yaralı Torunu Melak da Şehit Oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, siyonist katillerin saldırılarında yaralanan kız torunu Melak Muhammed Heniyye de almış olduğu yaraların tesiriyle bugün (15 Nisan Pazartesi) sabah hayatını kaybetti. 

Böylece Heniyye’nin bir torunu daha siyonist işgal güçlerinin mübarek Ramazan bayramının birinci gününde gerçekleştirmiş oldukları korkunç katliamda şehit edilen çocuklarına ve torunlarına katılmış oldu. Melak’ın da şehitler kervanına katılmasıyla birlikte bayramın birinci gününde Heniyye’nin çocuklarının aracına düzenlenen vahşi saldırıda onun çocuklarından ve torunlarından şehit olanların sayısı 7’ye, Aksa Tufanı’nın başladığı tarihten bu yana şehit olanların sayısı ise 10’a çıkmış oldu. Yakın çevresinden olan akrabalarından şehit edilenlerin sayısı ise 60’ı geçti.

Heniyye’nin Hazim, Emir ve Muhammed isimli üç oğlu ile üç torunu işgal güçlerinin Ramazan bayramına tekabül eden Çarşamba günü, işgal güçlerinin savaş uçaklarıyla Gazze şehrindeki Şati Mülteci Kampı’nda sivil bir araca seyir halindeyken düzenlenen vahşi saldırıda şehit edilmişlerdi. 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında şehit edilenlerin üçte ikiden fazlası çocuklar ve kadınlardan oluşuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu