Filistin ve Kudüs haberleriVideo ve FotoğrafYazarlar

FİLİSTİNLİ GUFRAN, 11 Yıldır Nişanlısını Bekliyor.. !

On bir 11 yıldır umutla nişanlısını bekleyen Filistinli Gufran Zamil, Rehber TV’ye konuştu.
Medya kritik Programına konuk olan Zamil şunları söyledi; Filistin yıllardır işgal altıdadır. Babalarımızın, çocuklarımızın veya eşlerimizin esir alınması ağır toplumsal bir olaydır. Erkeklerin esir alınmasıyla kadınlara daha büyük görev düşüyor.

O kişinin hayatımızdan çıkmadığını hatırlamak için sürekli olarak anmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu esirlerin çektiği sıkıntı ve acıları dünyaya duyurmak da yine kadınlara düşüyor.
Gufran Zamil’de bu kadın mağdur kadınlardan sadece biri. Gufran, 25 yıldır İşgalci İsrail hapishanelerinde olan nişanlısı ile 11 yıl önce hapishanede nişanlandı.

İşgal altında bir milletiz

Gufran, nişanlısının tutuklanmasıyla ilgili şunları söyledi, biz yıllardı işgal altında yaşamak zorunda bırakılan bir milletiz. Ama hiçbir zaman razı gelmedik. Benim nişanlım da Filistin halkının ulusal haklarını savunduğu için çıkan bir çatışmada tutuklandı.
Yaralı olarak ele geçirilen nişanlım daha yaralıyken hastanede sorgulanmaya başlandı. Hastane sürecinden sonra bu sorgulama yaklaşık dört ay sürdü bu süre zarfında İşgalci İsrail Askerleri akla hayale gelmeyecek işkencelerle esirden zorla da olsa bir itiraf aldı.

Bu işkencelerin ardından kurulan sözde mahkemede nişanlım 48 kere ağırlaştırılmış müebbet -birini = 99 senedir- ve 36 yıl hapis cezası aldı.

Esir Hasan Salama

Bu kadar ağır bir ceza almışken .. Neden ve nasıl nişanlandınız

Gufran Zamil; Hasan Salama Bey yani nişanlınız hapisteyken ve bu kadar ağır bir ceza almışken siz onula neden ve nasıl nişanlandınız sorusuna şöyle cevap verdi.

2009 yılında ben de esir olarak alındım. Benim içeri girdiğim yılda Hasan Bey tek kişilik hücrede 11 yılını doldurmuştu. Ben de avukatlar aracılığıyla onunla nişanlanmak istedim.

Bunu yapmamın sebebi Hasan beye bir umut olmaktı. Siz de tahmin edersiniz ki, bu kararı vermek hiç de kolay olmadı. Ama esirlerin hayata tutunabilmesi ve umudunu kaybetmemesi için bu çok önemlidir.

Biz zaten Hasan Bey’in beraatını beklemiyoruz. Umudumuz bir esir takasında serbest bırakılması. 2011 yılında İsrail ile yapılan esir takasında Hasan Beyin bırakılması kabul edilmedi.


Son olarak şunu belirtmeliyim ki esirlerin tek isteği özgürlüğüne kavuşmaktır. Yaklaşık 6 bin Filistinli zor şartlar altından esir tutuluyor. İşgalci İsrail yönetimi demokrasi sözünü ağızlarından düşürmüyor. Ama Nail Bergusi 41 yıldır hapiste tutuluyor. Filistinlilerden kimisi 33 yıldır kimisi de 25 yıldır İsrail zindanlarında ömür tüketiyorlar. Bu esirleri dünyaya tek bir mesajı var. O da “ÖZGÜRLÜK”.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu