Basın AçıklamalarıFilistin ve Kudüs haberleri

KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASI .. DAVAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunan HAMAS sözcüsünden önemli çağrı: Kudüs, tüm Müslümanların davası.

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, ümmeti Kudüs’e sahip çıkmaya çağırdı. Siyonist rejiminin buldozer eşliğinde Bab el-Esbat bölgesine bulunan Şehitler Mezarlığı’na çıkan merdivenleri yıktığını belirten Zuhri, İsrail’in İslâm’ın şehirdeki izlerini silmeyi ve Kudüs’ü Yahudileştirmeyi amaçladığını söyledi ve “İsrail, yıllardır Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal olarak bölmeye çalışıyor” dedi.

İşgalci İsrail rejiminin işgal emelleri doğrultusunda Mescid-i Aksa ve çevresinde gerçekleştirdiği faaliyetler durmak bilmiyor. Siyonist rejim, Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal olarak bölmeye ve Kudüs’teki İslâmi varlığı yok etmeye çalışıyor. İsrail, söz konusu çalışmaları kapsamında son olarak Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa’ya ulaştıran tarihi bir merdiveni yıktı.

SİYONİST REJİM, ŞEHİTLER MEZARLIĞI’NA ÇIKAN MERDİVENLERİ YIKTI


İşgalci İsrail rejimine bağlı güçler, geçen günlerde buldozer eşliğinde Kudüs’te bulunan Bab el-Esbat (Aslanlı) bölgesine baskın düzenledi ve Şehitler Mezarlığı’na çıkan merdivenleri yıktı. HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail rejiminin küstah saldırısının ardından Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Ebu Zuhri, işgalci İsrail’in gerek Filistinlilerin evlerine gerekse İslâmi mekânlara yönelik saldırılarda bulunarak İslâm’ın şehirdeki izlerini silmeyi ve Kudüs’ü Yahudileştirmeyi amaçladığını söyledi. Hamas Sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında, “İslâm dünyasındaki insan hakları hareketlerine ve diğer ilgili kurumlara sesleniyorum. Kudüs, Filistin’in değil, tüm Müslümanların meselesidir. Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

“DAVAMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”


İsrail’in projelerine halk direnişiyle karşı koyduklarını belirten Ebu Zuhri, “İsrail yıllardır Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal olarak bölmeye çalışıyor. Kudüs halkı İsrail’in bu planlarına karşı çıkmaya devam ediyor. İsrail’in söz konusu projelerine halk direnişi ile karşı koyuyoruz. Aksa’yı direniş ile korumaya çalışmaktayız ve buna devam edeceğiz. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların davasıdır. Bu bir inanç davasıdır. Ümmet olarak davamıza sahip çıkmak zorundayız. Kudüs’te işgale karşı duran kardeşlerimizi desteklemek ve onlarla dayanışma içerisinde olmak Müslümanların bir görevidir” dedi.

“DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ”


Sami Ebu Zuhri, konuşmasında, Türkiye vatandaşlarının Kudüs davasına verdiği desteğe ilişkin de konuştu. Söz konusu durumdan ötürü Türkiye vatandaşlarına teşekkür eden Zuhri, daha fazla destek beklediklerini de belirtti. Hamas Sözcüsü, “Kudüs’ün Türkiye’deki kardeşlerimiz için ne kadar önemli olduğuna şahidiz. Türkiye’den Kudüs’e giden kardeşlerimiz önemli bir şey yapmaktadır. Bu ziyaretler Kudüs’teki kardeşlerimizi desteklemek için önemli. Böyle yaparak işgale karşı destek vermiş oluyorlar” dedi. İslâm ülkelerinin hükümetlerine de çağrı yapan Zuhri, “İslâm dünyasındaki tüm hükümetlere de şu çağrıyı yapıyorum. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerde işgale ve işgalcilere karşı harekete geçmemiz ve baskı oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

K|| Bekir Şirin – Milli Gazete

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu