Filistin ve Kudüs haberleriHaberler

Filistin’de .. Durmak Bilmeyen Zulüm

İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs’te 4’ü çocuk 31 Filistinliyi tutukladı

İsrail işgal güçleri bugün şafak vakti, Batı Şeria ve Kudüs’ün farklı noktalarına baskın düzenledi. Baskınlar sonucu 4’ü çocuk 31 Filistin vatandaşı tutuklandı.

Ramallah’ın doğusundaki Kafr Malik köyünde baskınlar sonucu Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda iki genç yaralandı.

Ramallah’taki kaynaklarımız, işgal güçlerinin şehrin batısındaki Beitunia kasabasına baskın düzenleyerek Dia Farroukh ve Naseem Odeh’i (16) tutukladığını söyledi.

Aynı kaynaklar, İşgal güçlerinin Ramallah’taki Ramallah Al-Tahta mahallesine baskın yaparak Wissam Saqr’ı ve Al Irsal mahallesinden Atta Hattab adlı iki genci tutukladığını belirtti.

Ayrıca İşgal güçleri Ramallah’ın doğusundaki Kafr Malik köyünden Fadi Ahmed Amra’yı, Qalqilya’dan Mahmud Qatmir’i ve Salfit’ten Muhammed Al-Asaad’ı tutukladı.

Öte yandan işgal güçleri Nablus’un doğusundaki Balata mülteci kampına baskın düzenleyerek, Ahmed Riad Hashash, Ahmed Nasser Hashash ve Saleh Abu Asab isimli üç vatandaşı tutukladı.

Kaynaklar, İsrail işgal güçlerinin Hashashin ve Al-Jamaseen mahallelerine yoğun ateş altında yaklaşık 17 askeri araçla baskın düzenlediğini, ardından Al-kudüs Caddesi üzerinden Hawara kampına doğru çekildiğini belirtti.

Tubas’taki Filistinli Tutsaklar Birliği, işgal güçlerinin şehrin güneyindeki evine düzenlediği baskın sonucu Munawar Muhammad Fahd Basharat’ı (47) ve oğlu Al-Harith’i (23) tutukladıklarını söyledi.

Ayrıca yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgal güçleri bugün şafak vakti El Halil’in batısındaki Taffuh kasabasından Ghassan Muhammad Arziqat, Suhaib Walid Arziqat ve Yusef Abdul-Kerim Arziqat isimli üç vatandaşı tutukladı.

Güvenlik kaynakları, işgal güçlerinin, Beşar Yaser Hassan (15) ve Nimer Hassan Jawabra (16) isimli iki çocuğu ve Jamal Nawwaf Jawabra ve Ahmed Raafat Badawi adında da iki gencin evlerini basıp aradıktan sonra tutukladığını bildirdi.

İşgalci İsrail’in bu gün Şafak vakti yaptığı tutuklamalar Cenin bölgesinden üç kardeş dahil 11 Filistinliyi etkiledi. Muhammed, Haitham ve Anan Gad kardeşler, Cenin’in güneybatısındaki Barta’a kasabasında tutukladılar.

Akraba olan Mo’nis Marawan Qabha, Bakr Nafeh Qabha, Mamoun Asaad Qabha, Ahmed Mahmoud Qabha, Erwa Abdel Qader Gad ve Suhail Nassif Gad, Barta kasabasındaki evlerinde tutuklandılar.

İşgalciler ayrıca şehrin batısındaki Cenin mülteci kampından Ahmed Etimad Qasrawi ve Cenin’in güneybatısındaki Tura köyünden Riyad Ayoub Qabha adlı iki genci tutukladı.

Kudüs kaynakları, işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Al-Issaviya köyünde Muhammed Yaser Al-Jayyar’ın ailesinin evine baskın yaptıktan sonra çocuğu tutukladığını belirtti.

İşgal güçleri, Salı günü şafak vakti Qalqilya şehrine baskın düzenledi ve şehrin doğusundaki El-Karan mahallesinde konuşlandı, ayrıca işgal altındaki Kudüs’ün doğusundaki El-Eizariya kasabasına ve Ramallah’ın batısındaki Shuqba kasabasına saldırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu