Filistin ve Kudüs haberleri

İşgalci İsrail Mart Ayında 410 Filistinliyi Tutukladı !

"Filistin Esirler Araştırmaları Merkezi" "FİMED’e” yaptığı açıklamada, işgalin Filistinli liderleri, aktivistleri ve milletvekilleri hedef alan taciz ve tutuklama kampanyalarının devam ettiğini söyledi.

“Filistin Esirler Araştırmaları Merkezi” geçen Mart ayında İsrail işgal güçlerinin 41’i çocuk 10’u kadın olmak üzere toplam 410 Filistinliyi tutukladığını bildirdi.

İnsan Hakları Merkezi, “FİMED’e” yaptığı açıklamada, işgalin geçen Mart ayında Filistinli liderleri, aktivistleri ve milletvekilleri hedef alan taciz ve tutuklama kampanyalarının devam ettiğini söyledi.

“İşgal istihbaratı geçen ay, bir dizi liderin tutuklanması, sorgulaması ve tehdit etmesi gibi politik kampanyalarını sürdürdü.”

Mart ayında işgal güçleri, milletvekili Hatem Qafisha, eski Bakan Issa al-Jabari ve Mazen Natsheh’i El-Halil’de tutukladı.

İşgalci İsrail’in tutuklama kampanyası Ramallah ileri gelenlerinden Bacis Nahla, El-Breh’ten Cemal El-Tavil’e kadar uzandı. Tutuklular yapılan uzun sorgulamaların ardından serbest bırakıldı.

Üç Filistinli Gazze Şeridinin doğu sınırında, bir kişi 1948 yalında işgal edilen topraklarda biri de Beit Hanoun-Erez kontrol noktasında olmak üzere beş kişinin daha tutuklandığı belirtildi.

Bu tutuklamaların yanısıra Geçen ay Ramallah’tan, esir Atta Hattab (32) “Al-Maskobiyya” merkezinde, Beytüllahim’den Amir Al-Sabateen ise “Etzion” merkezinde, Corona virüsü yakalandı.

İşgal cezaevlerinde geçen Mart ayı sonuna kadar “Coronaya” yakalanan esir sayısı 368’e çıktı.

Geçen ay işgal hapishanelerinde süresiz açlık grevine başlayan iki esir, idari gözaltı politikasını kınadı ve hapishane yönetiminin mahkumlara gerekli tedaviyi sağlamayı ertelemesini protesto etti.

El-Halil’den esir Imad Al-Batran (47) idari gözaltına alınmasını protesto etmek için 41 gündür açlık grevine devam ediyor. Hapisane yönetimi grevi durdurması için kendisine baskı yapılarak sert koşullar altında izole edildi. Geçtiğimiz ay işgal yetkilileri 85 idari gözaltı kararı verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu