Filistin ve Kudüs haberleri

İkrime Sabri: İşgal rejimi hezimetin intikamını Kudüslülerden almaya çalışıyor.

Yeryüzünde işgal makamları dışında insanları ibadet yerlerinden uzaklaştırma politikalarını uygulayan başka hiçbir makam yoktur

Mübarek Mescid-i Aksa’nın İmam Hatibi İkrime Sabri, İsrail işgali tarafından gerçekleştirilen Mescid-i Aksa’dan toplu uzaklaştırma eylemlerinin, özellikle de “Kudüs Kılıcı” oparısyondaki başarısızlıklarından sonra intikam eylemleri olduğunu ifade etti.

Şeyh İkrime Sabri, “Siyonist işgal rejiminin, Müslümanları Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma girişimleri, tüm uluslararası kanunlara, insani normlara ve ibadet özgürlüğüne aykırı bir intikam politikasıdır. Yeryüzünde işgal makamları dışında insanları ibadet yerlerinden uzaklaştırma politikalarını uygulayan başka hiçbir makam yoktur.” ifadelerini kullandı.

İkrime Sabri Şöyle devam etti, Uzaklaştırma eylemlerinin amacı Kudüs’e yerleşimcileri getirmektir. Sabri, 1967’den bu yana işgal eylemlerinin Mescid-i Aksa’ya hakim olmayı, zamansal ve mekânsal ayrımı gerçekleştirmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Sabri, insanları korkutma ve terörize etme politikasını engellemek için Mescid-i Aksa’a da bulunmanın ve orada kalmanın gerekliliğinden bahsetti.

Saldırıların sıkı bir askeri koruma altında gerçekleştirildiğini, bunun da Mescid-i Aksa’nın kendilerine ait olmadığını ve tüm bu eylemlerin kendilerine hayali bir kazanç sağlamayacağını ifade etti.

İsrail işgal güçleri, bu ayın başından bu yana 50’den fazla Kudüslüyü etkileyen Mescid-i Aksa’dan toplu uzaklaştırma kararları aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu