Türkiye'den haberler

Filistinli Esirler Günü’nde… FİMED ve TADAMON , Esirler Şafağı Proğramı Düzenliyor

Filistin İletşimciler ve Medya Derneğı “FİMED” ve Filistinli Mahkumlarla Uluslararası Dayanışma Vakfı “TADAMON “; Bazı Türk kurumlarıyla işbirliği içinde Türk kardeşler için özel bir program düzenliyor ; 04/17-20222, “Filistin Esirler Günü”ne tekabül eden bugün sabah namazının ardından gerçekleştirilen “Büyük Şafak” etkinlikleri kapsamında olacak .

Etkinlik, serbest bırakılan esir Samar Sobeih’in açılış konuşmasını ve fotoğraf sergisi oldu. Sobeih Türk halkına Kudüs ve Filistin halkına karşı duruşları ve destekleri için teşekkür etti.

Ve devam etti: “Siz burada İstanbul’da görev yaparken Mescid-i Aksa’dan Murabıtların selamını size iletiyorum ediyorum ve işgal zindanlarının karanlığında çürüyen kahraman esirlerin selamını size iletiyorum.”

Sobeih, yaklaşık 4.400 mahkumun Siyonist işgalin hapishanelerinde çürümekte olduğunu açıkladı; Hayatın en kötü koşullarından muzdaripler, çünkü onlar Kudüs’ün izzetini savundular.

Sobeih, İstanbul’daki Esirler Günü anma programının oturum aralarında yaptığı konuşmasını, esirlere yönelik tezahür ve destek adımlarına devam etme ihtiyacı ile bitirdi ve devam etti: “Buradaki varlığınız ve desteğinizin sesi Süleymaniye’den Kudüs’tekilere, hapishanelerdeki tutsaklara ve Filistin’in her yerine ulaşıyor.”

Başında FİMED olmak üzere çok sayıda Türk kurumunun Büyük Şafak adı altında her hafta Pazar sabahı bir dayanışma standı düzenlemesi dikkat çekicidir. Filistin halkına ve haklı davasına destek olmak için bu duraklarda birçok konu ele alındı ve bugün İstanbul’daki yüzlerce Türk ve Arap toplumundan çok sayıda kişi katıldı.