Türkiye'den haberlerVideo ve FotoğrafYazarlar

İlk Kez ,,, F.Ö.D Türkiye’deki Filistinli öğrenciler için mezuniyet töreni düzenliyor

Önümüzdeki günlerde Filistin Öğrencileri Derneği “FÖD”, Türkiye’deki Filistinli öğrenciler için “İlk Filistin Alayı” adlı bir mezuniyet töreni düzenlemeye hazırlanıyor. Bu tören 2019/2020 yılında Türk üniversitelerinden mezun olan öğrenciler için düzenlenecektir.

Mezuniyet töreni 01/09/2021 Cumartesi günü saat 19: 00’da yapılacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti’nde Filistinli öğrenciler için türünün ilk örneği olan bu tören, bir grup mezunu resmi ve popüler kişinin katılımı ve birçok kurum ve kuruluşun iştirakı ile kutlayacak.

Filistin Öğrenci Derneği Direktörü Anas Al-Yazouri, kutlamanın özel bir adım olduğunu söyledi. Törene Türkiye’deki üniversitelerden çeşitli derecelerde (lisans, yüksek lisans, doktora) yaklaşık 80 erkek ve kadın mezun katılacak.

Al-Yazuri, Filistin Öğrenci Derneği’nin yıllardır Türk üniversitelerinde okumak için giden Filistinli öğrencilere bir çok hizmet sunduğunu, Türkiye’ye gelene kadar öğrenim görmeyi düşündükleri andan mezuniyetlerine kadar olan eğitim sürecinde onlara destek olduğunu açıkladı.

Dernek, sistematik ve sürekli bir şekilde öğrenciler arasındaki kardeşlik bağını güçlendirecek, çalışma süresince Türk toplumu içindeki varlığını ve etkileşimini artırmayı ve öğrencilerin akademik ve sosyal işleriyle ilgili her şeyi takip etmeye çalışan toplam faaliyet ve etkinlikler düzenliyor.

Korona salgınıyla mücadele etmek için getirilen kısıtlamalar ve önlemlerden dolayı bu törenin sanal platformlar üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

Koronaya rağmen, Filistin Öğrenci Derneği mezunlarını zinde tutmak ve mutlu etmek için her türlü fırsatı değerlendirmeye ve mevcut koşullara uyum sağlamaya ve (Gurbetimizde birbirimize yardımcı oluyoruz) sloganıyla projelerini haya geçirmeye çalışıyor.