Filistin ve Kudüs haberleri

Ramallah’ta İsrail İşgal Güçleriyle Çıkan Çatışmalarda 34 Kişi Yaralandı

Kızılay, Ramallah vilayetinde şafak vaktinden bu sabaha kadar ayrı bölgelerde çıkan çatışmalarda ekiplerinin 34 kişinin yaralandığını bildirdi.

FİMED muhabiri, işgal güçlerinin Ramallah’ta 6 insan hakları ve sivil kurumu basıp kapattığını ve bazı içerikleri ele geçirdiğini söyledi.

İşgalin kapatılması El-Hak Vakfı’nın ofisine kadar uzanırken, işgal askerleri insan hakları örgütü Addameer’in ofislerinin yanı sıra ofisteki eşyalara da el koydu.

İşgal güçleri Bisan Merkezini, Filistin Kadın Komiteleri Birliği’nin ofisini ve Tarım İşçileri Sendikası’nın ofisini insan hakları kurumlarına karşı aleni bir tırmanışla kapattı.

Geçen yılın Ekim ayında, İsrail işgal makamları, 2016’da yayınlanan “terörle mücadele” yasasına göre altı Filistinli insan hakları kurumunu “terör örgütü” olarak sınıflandırdı.

Kurumlar: Addameer Esir Bakımı ve İnsan Hakları Vakfı, Uluslararası Çocuk Savunma Hareketi – Filistin, Al-Haq Vakfı, Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği, Filistinli Kadın Komiteleri Birliği ve Bisan Araştırma ve Geliştirme Merkezi.

İşgal ordusu ister sürekli öldürme ve tutuklama operasyonları, isterse vatandaşların evlerini etkileyen yıkım ve yerinden etme operasyonlarıyla Filistin halkına ve mülklerine yönelik günlük saldırılarını sürdürüyor.