“Tek ümmetiz, tek yüreğiz, tek coğrafyayız”

Türkiye'de 10 ilde ciddi yıkıma neden olan depremler sonrasında ülkemizde faaliyet gösteren 35 Filistinli sivil toplum kuruluşu geniş kapsamlı bir yardım çalışması başlattı.

Filistin Sizinle Kampanyası Koordinatörü ve Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Mohammet Mişiniş, “Biz tek ümmetiz, tek yüreğiz, tek coğrafyayız. Bugün Müslümanlık görevimizi yapma günüdür.” dedi.

Filistinli Müslümanların ‘Filistin Sizinle’ sloganıyla başlattığı yardım kampanyası için dün Başakşehir’de bir program düzenlendi. Afetzedeler için Filistinlilerin seferber olduğu yardım kampanyasına ilişkin Filistin Sizinle Kampanyası Koordinatörü ve Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Mohammet Mişiniş tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasından sonra Başakşehir’den yola çıkan onlarca yardım tırı Anadolu Gençlik Derneği’nin ( AGD) depremden etkilenen 10 ilde kurduğu lojistik merkezlerine gidecek ve Filistinli kardeşlerimizin gönderdiği yardımlar buradan afetzedelere ulaştırılacak.

“TÜM MÜSLÜMANLAR GİBİ BİZ DE TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”

Yardım kampanyasına ilişkin basın açıklamasını yapan Filistin Sizinle Kampanyası Koordinatörü ve Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Mohammet Mişiniş, “Türkiye’de yaşayan Filistinliler olarak, biz kardeşlik ve insanlık görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye halkı nasıl her fırsatta dünyadaki mazlumların yanında oluyorsa, biz de Filistinliler olarak kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye ümmetin önemli bir parçasıdır. Biz bu zor zamanlarda hem Filistin’den hem de Türkiye’de size destek veriyoruz. Dünyadaki tüm Müslümanlar gibi bizde Türkiye’nin yanındayız” ifadelerini kullandı.

BUGÜN MÜSLÜMANLIK GÖREVİMİZİ YAPMA GÜNÜDÜR

Basın açıklamasında ümmet bilincinin önemine dikkat çeken Mohammet Mişiniş, “Biz tek ümmetiz, tek yüreğiz, tek coğrafyayız. Bugün Müslümanlık görevimizi yapma günüdür. Bugün yapılan her yardım ağaç gibidir. Dikilen ağaç gün gelip meyve verdiğinde bu ağaç hepimizin faydasına olacak. Filistinde, depremde vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazları düzenledi, dualar etti ve Türkiye’ye yardımlar gönderdi. Türkiye’deki Filistinliler olarak biz de burada topladığımız yardımları şimdi afet bölgesine gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM MÜSLÜMAN DEVLETLER BUGÜN TÜRKİYE İÇİN BİRLEŞMİŞ DURUMDA

Filistinlilerin yardımlarının önemine dikkat çeken AGD Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Demir ise, “Müslümanların Türkiye’ye yaptığı yardımları konuşanlar buraya baksın. Yardım tırlarının yanı sıra Filistinli kardeşlerimiz bölgede de çalışmalara destek veriyor. Türkiye’deki Filistinli STK’ların vermiş olduğu destek büyük bir gösterge. Aynı zamanda  Müslümanlar sadece STK’lar olarak değil devlet bazında da yardım ediyor. Tüm Müslüman devletler bugün Türkiye için birleşmiş durumda. Filistin gibi yardıma ihtiyaç duyan Müslüman ülkeler bile bugün Türkiye için seferber olmuşken bazı kimseler Batılı devletlerin yardımlarını göz önünde tutmaya çalışıyor” diye konuştu.

“YARDIM TIRLARI 10 İLDE KURDUĞUMUZ LOJİSTİK DEPOLARINA GİDECEK”

AGD’nin ‘Filistin Sizinle Kampanyası’ kapsamında üstlendiği rolünü de anlatan Emrullah Demir, “Filistinli kardeşlerimizin topladığı bu yardım tırlarının çoğu Cansuyu ve AGD olarak depremden etkilenen 10 ilde kurduğumuz lojistik depolarına gidecek. 5 binden fazla AGD ve Cansuyu  gönüllümüzle bu yardımları yerlerine ulaştıracağız. Hali hazırda afet bölgesinde devam eden çalışmalarımız depremin yaşandığı gündem bu yana büyük bir özveriyle devam ediyor. Filistinli kardeşlerimizin topladığı yardımlar gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımları AGD ve Cansuyu işbirliğiyle yerlerine ulaştırıyoruz” dedi.